Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Knutselen met hout voor volwassenen: 9 ideeën!

In het hedendaags interieur wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen. De natuur in huis halen zorgt voor een fijne en warme sfeer in huis. Wilt u uw interieur ook graag een natuurlijke touch geven, maar heeft u geen inspiratie of weet u niet waar te beginnen? In deze blog geven we negen ideeën weg om zelf te knutselen met hout.

1. Een kapstok van hout

Is uw gang ook zo’n kille doorgang die weinig aandacht krijgt qua inrichting? Zorg dan voor een warme binnenkomst voor uw bezoek met een kapstok van hout. Uw eigen houten kapstok maken kan op vele manieren en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ga opzoek naar leuke ophanghaken en bevestig deze op een houtschijfstam of plank. Et voilà! Iedereen wil zijn jas ophangen bij binnenkomst. Lees hier hoe u zelf een kapstok van hout kunt maken.

2. Een houten ladder

Het leuke aan deze decoratie ladder is dat hij in iedere kamer van het huis past. In de badkamer hangt u er uw handdoeken overheen, en in de slaapkamer uw kleuren. In de gang is de ladder ideaal om uw sjaals en dassen aan op te hangen en in de woonkamer staat de ladder leuk met wat tierlantijntjes eraan. De handleiding om deze ladder zelf te maken is vrij simpel: de ladder maakt u van berkenstammen of brocante stammen. Zaag de stammen op de juist maat en zet ze aan elkaar vast met schroeven. De ladder kun je vervolgens nog opleuken door touwtjes aan iedere traptreden te knopen. Lees hier meer over houten ladder decoratie.

3. Houten trapleuning

Wilt u iets waar ieder bezoek over begint bij binnenkomst? Dan moet u deze brocante trapleuning in huis halen. Door de kronkelige vorm van de stam ontstaat een unieke leuning. Schuur een berkenstam op en bewerk de stam met de juiste olie en krijg de kleur die past bij uw trap. In onze webshop kunt u deze houten trapleuningen op maat laten maken, waardoor u ze thuis alleen nog hoeft op te hangen aan beugels!

4. Houten lamp

Licht is een belangrijk element in het interieur om een sfeervol huis te creëren. Zeker wanneer u licht combineert met de natuurlijke uitstraling van hout ontstaat er een mooi design. Zelf een houten lamp in elkaar knutselen kan heel gemakkelijk zijn. Hang een berkenstam aan het plafond met een ketting en wikkel vervolgens verschillende lichtsnoeren om de stam. Hoe je dit doet? Dat leest u in onze zelf lamp van hout maken blog.

 

 

5. Houten krabpaal

Voor iedereen met een kat in huis een zeer bekende irritatie: de krabpaal in de woonkamer is vaak niet een item om heel trots op te zijn. Het staat vaak niet mooi bij de rest van het interieur. Daar kunt u verandering in brengen door zelf een krabpaal in elkaar te knutselen van berkenstammen en houtschijven. Zet de houtschijven met schroeven vast op een vertakte berkenstam. Daarna brengt u touw en stof aan. Het resultaat is een echte eyecatcher om trots op te zijn. U blij en uw kat blij! Bekijk ons krabpalen-assortiment om meer inspiratie op te doen.

6. Roomdivider van berkenstammen

Een kleine scheidingswand kan een ruimte een compleet ander aanzicht geven. Met een roomdivider gemaakt van berkenstammen is het ook nog eens een eyecatcher binnen het interieur. De berkenstammen zet u met schroeven vast aan een balk, of u zorgt er met stelschroeven voor dat de stammen tegen het plafond vast zitten. Wilt u het zelf nog handiger maken? We hebben kant-en-klare roomdividers in ons assortiment.

7. Houten handdoekrek

Bij de inrichting van uw badkamer denkt u waarschijnlijk niet meteen aan natuurlijke stammen. Toch kunt u uw badkamer een natuurlijke touch geven. En het kan soms heel simpel zijn. Bijvoorbeeld met een brocante berkenstam die dient als handdoekrek. Zoek leuke beugels waaraan u de stam kunt hangen en u bent klaar!

met Zwarte Beugels 60 cm

8. Wandplank met houtschijven

Eiken Boomstam Hang Wand Rek Oak

Ook heel simpel, maar wel heel erg leuk: een wandplank. Neem een houten plank en schroef er aan de achterkant halve houtenschijven op vast. Deze wandplank zet u in uw slaapkamer, keuken of woonkamer en kunt u vullen met leuke potjes, plantjes of foto’s.

9. Een kerstboom van hout

Als laatste kunt u voor de feestdagen ook een kerstboom maken van hout. Een leuk en origineel decoratiestuk voor de feestdagen. Daarnaast is de kerstboom ook nog eens eenvoudig te maken. In onze kerstboom maken van hout blog leest u hier meer over.

3D Kerstboom Berk 150cm

Klussers klaar, knutselen maar!

Enthousiast geworden en wilt u ook direct aan de slag? Koop alle benodigdheden makkelijk en snel in onze webshop en start meteen met knutselen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor kant en klare houten producten. Wilt u liever onze producten bekijken? Kom dan naar onze showroom in Someren-Eind.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024