Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Op deze manier kan iedereen een kerstboom maken van hout!

Een van de gezelligste periodes van het jaar komt er weer aan: kerstmis. In de maand december is het buiten koud en brengt u veel tijd binnen door. Belangrijk dus om sfeer en warmte in huis te brengen met kerstdecoratie. Kerst is een feest vol met tradities. Één van die tradities, die zeker niet mag ontbreken, is het plaatsen van een kerstboom. Staat uw kerstboom al? Of wilt u het dit jaar anders aanpakken? Dan hebben wij een originele manier.

Van traditionele naar moderne kerstboom

Van oudsher gebruiken we een spar als kerstboom (al dan niet één van kunst). Maar de laatste jaren ziet u ook steeds vaker alternatieven in de woonkamer verschijnen. De traditionele kerstboom is achterhaald. En dat is begrijpelijk, want alternatieve kerstbomen van nu zijn hip en trendy.

De belangrijkste reden om het anders aan te pakken, is dat alternatieve kerstbomen beter passen in het hedendaagse moderne interieur. Maar er zijn meer voordelen: de kerstboom gaat meerdere jaren mee, u heeft geen last van uitvallende naalden, het is milieuvriendelijker en de boom neemt minder ruimte in beslag.

Hoe zelf een kerstboom maken van hout?

Bent u overtuigd en wilt u het dit jaar anders aan gaan pakken? Er zijn verschillende manieren om zelf een kerstboom te maken. Vaak is daar heel wat klustalent voor nodig. Maar het kan ook veel makkelijker en simpeler. In deze blog leggen wij u uit hoe u op vier simpele manieren met het gebruik van takken en stammen zelf een mooie kerstboom kunt creëren.

1. Een kerstboom van hout en natuurlijke materialen

Voor het maken van deze kerstboom gebruikt u een frame. U kunt kiezen voor een klein frame, bijvoorbeeld voor een creatie op het dressoir. Of een groter frame voor een kerstboom in de hoek van de kamer. De bloemschikframes voor een kerstboom zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

U begint met het wegwerken van het frame. U doet dit door het gebruik van mos of berkentakjes. Het mos of de berkentakjes zet u gemakkelijk vast aan het frame met behulp van dun wikkeldraad. Hierna vult u de driehoek op met dunne berkenstammen of stevige decoratietakken, of gebruik ze beide in één boom.

De stammen of takken kunt u ook met behulp van wikkeldraad vastzetten, of eventueel met een jute touw. U kunt er zelf voor kiezen of u de boom helemaal dichtmaakt of dat u hem iets meer openlaat. Wanneer u de boom openhoudt kunt u de boom nog aankleden met kerstballen, kerststerren of andere decoratie. Zorg er wel voor dat u aan beide kanten van het frame stammen of takken plaatst, zodat u iets meer diepte creëert. Het resultaat mag er zijn!

Kerstboom Decoratie 120 cm

2. Kerstboom tegen de muur: een strakke en ruige uitstraling

Deze kerstboomcreatie heeft u binnen een mum van tijd gemaakt. Het resultaat is een strakke, moderne kerstboom voor tegen de muur.

Neem twee rechte, lange takken die even lang zijn. Dit mogen ook twee dunne berkenstammen zijn. Leg de twee takken zo neer dat u een driehoek creëert. Neem enkele kortere takken of stammen en knip deze op maat. Deze kortere stammen zet u met een spijkertje vast op de twee langere stammen.

Uiteindelijk heeft u één geheel dat u tegen de muur kan plaatsen. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is de boom opvrolijken met kerstballen, verlichting of unieke kerstdecoratie!

3. Kerstboom een designstuk voor in de woonkamer

Vindt u dat een traditionele spar niet bij u moderne interieur past. Met deze creatie haalt u niet alleen een kerstboom, maar ook design in huis.

De basis voor deze kerstboom is een driehoekframe geplaatst op een boomstam. Dit raamwerk is kant-en-klaar verkrijgbaar in onze webshop. Het raamwerk vult u op creatieve wijze met decoratietakken of dunne berkenstammen. De takken en stammen zet u aan elkaar vast met behulp van wikkeldraad en spijkertjes. Verlichting en kerstballen erin en uw kerstboom staat!

4. Voor gevorderde: de 3D-kerstboom

Deze kerstboom vergt iets meer klusvaardigheden van u, maar het resultaat mag er wezen: een 3D-kerstboom van berkenstammen. Neem drie langere berkenstammen van dezelfde lengte. Plaats deze als een tipi, zodat u een 3D-driehoek maakt. Met verschillende kortere berkenstammen maakt u stammen aan elkaar en creëert u een kerstboom. De stammen kunt u aan elkaar bevestigen met spijkers of schroeven.

Ga aan de slag!

Heeft u voldoende inspiratie gekregen van deze blog? Bestel uw spullen in onze webshop en start met het maken van uw eigen kerstboom. Toch geen tijd om zelf te gaan knutselen? Bekijk dan onze kerstboom van takken in onze webshop of bezoek onze winkel.

 

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Bloesemtakken”

Ik heb bloesemtakken besteld maar helaas was er een stuk afgeknipt. Ik heb een mail gestuurd met foto’s en kreeg heel snel antwoord dat er een nieuwe kleinere tak werd geleverd. Erg netjes en mooie kwaliteit kunstbloemen.

Marryan Jager

Enschede (Nederland), 16-04-2024

“Boomstam trapleuning oak”

Nette service en levering. Super blij met mijn trapleuningen.

Petra

Hoogvliet (Nederland), 11-04-2024