Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Zelf een lamp maken van hout? Gebruik ons stappenplan!

De winterse dagen zijn weer begonnen. Het is koud, buiten stormt het en de dagen worden korter. In deze periode van het jaar brengt u veel tijd binnenshuis door. Het is daarom belangrijk om de gezelligheid naar binnen te verhuizen.

Dus tijd voor wat licht in de brouwerij! Licht is namelijk bij uitstek het element waar u goed mee kunt spelen om een sfeervol huis te creëren. In deze blog gaan we u inspireren om licht te combineren met de natuurlijke uitstraling van hout. Door het gebruik van takken en stammen kun je een uniek en warm effect creëren. Wel zo fijn in deze koude dagen.

Zelf een hanglamp maken van hout in vijf stappen

Hieronder hebben wij vijf stappen beschreven om zelf een hanglamp te maken van hout.

Stap 1: kies uw hout

De uitstraling van de lamp wordt voornamelijk bepaald door het hout. Om te beginnen neemt u een berkenstambrocante stam of oud eikenstam met een dikte van rond de 10 cm. De stam kunt u met een handzaag of cirkelzaag op de gewenste afmeting zagen.

Stap 2: kies uw bevestigingsmateriaal

Als u het juiste hout heeft gekozen kunt u gaan bedenken hoe u de lamp gaat ophangen. Dit kan bijvoorbeeld met een ketting, stevig touw of dunne staalkabel met lus. Een ketting zorgt voor de industriële look, het touw voor een natuurlijke look, en dunne staalkabel geeft een modernere uitstraling. U kunt het hout direct bevestigen aan het plafond, de verlichting is later makkelijk te bevestigen.

 

Stap 3: kies de juiste snoer

Niet onbelangrijk is de lichtsnoer. U kunt met een snoer en fitting zelf een lamp in elkaar zetten, maar er zijn ook complete sets te verkrijgen. Denk goed na over welke snoer u kiest, want een mooie snoer draagt bij aan het totale plaatje. Wij raden het gebruik van strijkijzersnoer aan, omdat dit goed combineert met de stammen en u dan een ruime keuze aan kleuren heeft.

Tip! In plaats van snoeren te gebruiken, zou u ook aan de onderkant van de stam een LED-strip kunnen bevestigen. Of u kunt ervoor kiezen om de fittings in de stam te verwerken, door een gat ter grootte van de fitting in de stam te boren.

Stap 4: bevestigen van de materialen

De snoeren draait u speels over de stammen heen. U kunt zelf bepalen hoeveel lichtpunten u neer wilt hangen. Het mooiste is om de lichtpunten op verschillende hoogtes te hangen. De draden uit het snoer verbindt u met een kroonsteentje aan de draden uit het plafond. Werk deze aansluiting netjes weg door er een plafondkapje over heen te hangen.

Stap 5: gebruik de juiste lichtbron

De laatste stap is het plaatsen van lampjes. Denk goed na over de lichtbronnen die u wilt gebruiken, ook deze zijn er namelijk in verschillende vormen en maten. Een decoratieve lamp maakt het geheel helemaal af. Daarnaast kan het gebruik van verschillende soorten lampjes heel sfeervol zijn. Zo heeft u zelf een hanglamp van hout gemaakt.

Zelf een lamp maken van takken in vier stappen

Wilt u in de hoek van de kamer sfeerverlichting creëren? Naast een hanglamp maken van hout, kunt u ook een lamp maken van takken in een pot. Door decoratietakken en verlichting te combineren komt er een warme sfeer tot stand.

Stap 1: kies een mooi pot

Om te beginnen kiest u een mooie pot waar u de takken in kunt plaatsen. Bepaal zelf hoe hoog de decoratie mag worden en zorg dat de pot ongeveer een derde is ten opzichte van de totale hoogte, zo ontstaat er een goede verhouding.

Stap 2: kies de juiste takken

De tweede stap is het plaatsen van decoratietakken in de pot. Er is een ruime keuze aan takken die geschikt zijn voor het maken van een takkenlamp. Mooie takken om te gebruiken zijn berkenstammenbrocante perentakken of brocante takken

Stap 3: plaats de takken in de pot

De derde stap is het plaatsen van takken in de pot. Deze hoeven niet vast gezet te worden in zand en hebben geen water nodig. De takken steekt u er één voor één in, waardoor de takken vanzelf vast komen te staan en er een vol aanzicht komt.

Tip! Zorg ervoor dat u tussendoor regelmatig vanaf een afstandje naar uw decoratie kijkt, zodat u de takken gelijkmatig verdeeld. Door takjes een beetje de draaien, kunt u een heel ander aanzicht creëren. Uitstekende takken die te veel opvallen, kunt u afknippen.

Stap 4: plaats de verlichting

Tot slot voorziet u de decoratie met verlichting. Dit kan op twee manieren. U kunt ervoor kiezen om in de pot een spot te plaatsen die tussen de takken door naar boven schijnt. Een andere manier is om een snoer met verschillende lichtpunten door de takken te hangen.

Zelf een lamp maken van hout?

Heeft u genoeg inspiratie en ideeën gekregen voor het maken van uw eigen lamp van takken of stammen? Bestel dan uw benodigdheden in onze webshop en ga direct aan de slag.

Heeft u geen tijd of twee linkerhanden, maar vindt u bovenstaande voorbeelden wel prachtig? Bekijk dan eens ons assortiment aan natuurlijke houten lampen in onze webshop of breng een bezoek aan onze winkel. Wij staan graag voor u klaar!

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Bloesemtakken”

Ik heb bloesemtakken besteld maar helaas was er een stuk afgeknipt. Ik heb een mail gestuurd met foto’s en kreeg heel snel antwoord dat er een nieuwe kleinere tak werd geleverd. Erg netjes en mooie kwaliteit kunstbloemen.

Marryan Jager

Enschede (Nederland), 16-04-2024

“Boomstam trapleuning oak”

Nette service en levering. Super blij met mijn trapleuningen.

Petra

Hoogvliet (Nederland), 11-04-2024