Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Zelf kapstok maken van hout, zo doe je dat!

De gang, een van de ruimtes in huis die qua inrichting de minste aandacht krijgt. Dit is jammer, want de gang is waar uw bezoek als eerste binnenkomt. Veel mensen vinden het moeilijk om deze doorgangsruimte leuk in te richten. Een element wat in de gang niet mag ontbreken is een kapstok, maak er dus een echte eyecatcher van.

Waarom zelf een kapstok maken van hout?

Natuurlijk zijn er genoeg winkels waar u kapstokken kunt kopen. Maar wilt u echt iets unieks dat u nergens anders tegenkomt, maak dan zelf een kapstok van hout.

Uw eigen kapstok van hout maken kan op verschillende manieren. U kunt het lekker simpel houden, of er een klusproject van maken.

Wat u ook maakt, met een kapstok van hout is de gang niet langer meer een kille doorgang, maar een sfeervolle en warme binnenkomst. In deze blog geven wij vier manieren om zelf een kapstok van hout te maken.

4 manieren om zelf een kapstok te maken van hout

Hieronder staan vier manieren beschreven voor het maken van een kapstok. Laat u inspireren en combineer zelf onderstaande ideeën voor het maken van uw unieke kapstok.

 

1. De hanger met kapstokken

We beginnen met een heel makkelijk idee. Zoek een mooie, dunne stam of tak die u aan het plafond ophangt.

De stam of tak hangt u met een ketting, lederband of stevig touw vast. Hang er leuke kleerhangers aan en iedereen kan zijn jas eraan ophangen. Deze kapstok is ook ideaal om te gebruiken in uw slaapkamer.

Enthousiast geworden? Ideale stammen hiervoor zijn berkenstammen of brocante stammen met een doorsnee van circa 3 cm.

Benodigdheden:

2. De wandkapstok

Neem een houtenplank, houtschijf of halve stam die u tegen de muur kunt hangen. Ga vervolgens opzoek naar leuke ophanghaken die u zelf op de stam kunt bevestigen. Aan de achterkant van de plank of stam boort u een klein gat en bevestigt u een rekoog, hiermee kunt u de kapstok aan de muur bevestigen.

Benodigdheden:

3. De garderobe

Hang dikkere berkenstammen of brocante stammen op tussen twee wanden. Of hang deze met een stevig touw of ketting vast aan het plafond. Draai een aantal schroefogen in de berkenstam, zodat u daar mooie kleerhangers in kunt hangen. Het resultaat is een unieke kapstok als eyecatcher in uw gang.

14 zwarte haken

Benodigdheden:

4. De staande kapstok

Wilt u graag een staande kapstok maken van stammen? Koop dan een lange, dikkere berkenstam. Deze plaatst u op een voet, zodat de stam recht op kan blijven staan.

Als voet kunt u een roestvrij stalen voetplaat gebruiken. Wilt u een meer natuurlijke uitstraling? Gebruik dan een houtschijf als voet.

Bevestig tot slot een aantal leuke ophanghaken aan de stam. En klaar, iedereen kan zijn jas ophangen!

Benodigdheden:

Zelf een kapstok maken of geen tijd?

Heeft u genoeg inspiratie en ideeën gekregen voor het maken van uw eigen kapstok van hout? Bestel dan al uw benodigdheden in onze webshop.

Heeft u geen tijd of ziet u het niet zitten om zelf te gaan knutselen, maar vind u bovenstaande voorbeelden wel prachtig? Bekijk dan eens ons assortiment kapstokken in onze webshop of bezoek onze winkel.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024