Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Sinterklaasdecoratie zelf maken

Het heerlijk avondje zit er weer aan te komen. De sinterklaasperiode zal er dit jaar wel wat anders uitzien in verband met corona, maar gelukkig kunnen we er thuis nog steeds een feestje van maken met het eigen gezin. Gezellig samen Sinterklaasdecoratie maken om de Sint een warm welkom te geven: dat is pas quality time!

Aan de hand van vijf voorbeelden gaan we jullie meenemen om wat inspiratie op te doen. De voorbeelden kun je gemakkelijk samen met je kinderen maken en bieden genoeg mogelijkheden tot variatie.

Alles is mogelijk, zolang je maar lekker bezig bent en er plezier in hebt. Met wat simpele decoraties kom je al snel in de gezellige Sinterklaassfeer.

Sinterklaasdecoratie zelf maken: 5 voorbeelden

 1. Sinterklaasdecoratie maken met een ladder
 2. Gezellig welkomsthoekje voor Sint en Piet
 3. Sinterklaasdecoratie voor in een etalage
 4. Schilderij van berk met pietenmuts
 5. Sinterklaasdecoratie maken met mijter en staf

Laten we aan de slag gaan!

1. Sinterklaasdecoratie maken met een ladder

Een mooie decoratieladder is een echte blikvanger in huis en kun je helemaal Sinterklaas-proof maken. Je kunt een decoratie ladder bij ons kant-en-klaar bestellen maar als je een beetje handig bent, kun je de ladder ook zelf maken. Hiervoor heb je brocante stammen of berkentakken nodig.

Het voorbeeld hieronder is gemaakt met brocante stammen.

De ladder maak je als volgt:

 1. Leg de lange lengtes brocant hout op tafel en de korte erbovenop.
 2. Je kunt ze vastschroeven of met een spijker aan elkaar timmeren. Ook leuk om de stukken hout met jute touw vast te maken.

Nu je ladder klaar is kun je qua Sinterklaasdecoratie alle kanten op. Met wat leuke berkentakjes en een gezellige snoepslinger van pepernoten en schuimpjes ziet hij er al direct Sinterklaas-achtig uit. Dit is heel leuk om met de kinderen te maken! Laat ze maar wat snoepgoed aan een jute  touwtje rijgen. Je kunt ze natuurlijk vastlijmen zoals op de foto maar als je glazuur gebruikt kun je ze daarna ook nog lekker opeten.

Laat ze nog wat fopcadeautjes inpakken en een mooie tekening erbij en klaar is je Sinterklaasdecoratie. Als je het leuk vindt kun je er ook nog een houtschijf met tekst bij zetten.

2. Gezellig welkomsthoekje voor Sint en Piet knutselen

Op naar de tweede Sinterklaasdecoratie: een gezellig welkomsthoekje voor Sint en Piet, met een mooie robuuste plank.

Hiermee kun je een knus hoekje creëren voor de kinderen om hun schoentjes neer te zetten.

Met een paar houtjes en een gezichtje erop kunnen de kids weer lekker mee knutselen. Zo kunnen ze zelf een knus hoekje maken om de schoen neer te zetten.

Op de plank hebben we een tekst gelaserd, maar je kunt eventueel ook met verf of stiften aan de gang. Voor een gegraveerde houtschijf verwijzen we je naar onze webshop.

 

 

3. Sinterklaasdecoratie voor in een etalage

De derde Sinterklaasdecoratie is perfect voor in een etalage. Maar ook voor jouw raam of aan de voordeur misstaat hij niet.

Je maakt de decoratie als volgt:

 1. Neem een rond frame en bindt er wat berkentakjes aan.
 2. Met wat stevig ijzerdraad, jute touw of lint maak je een staf en bevestig je die er ook aan.
 3. Bevestig wat rood lint eromheen en hang nog wat lintjes aan de onderkant.

Misschien heb je zelf nog wat andere ideeën om het frame op te leuken. Laat je fantasie er maar op los!

4. Schilderij van berk met pietenmuts

Je kunt ook een berkenschilderij maken met een pietenmuts en leuke tekst.

Bovenstaande Sinterklaasdecoratie maak je in drie stappen:

 1. Neem wat berkenhoutjes en leg ze in een vierkant. Dan bevestig je ze aan elkaar en je hebt een schilderijtje. Tip: wij verkopen ook een kant-en-klare berkenlijst.
 2. Maak er een leuke perentak aan vast en hang er een  pietenmuts aan.
 3. De tekst ‘5 dec’ kun je van stevig karton maken en die leuk versieren met glitters of stof. Weer een decoratie waar de kinderen heerlijk mee kunnen knutselen.

In zo’n schilderij kun je natuurlijk ook een lap jute vastmaken en op dat jute wat leuke Sinterklaasversieringen bevestigen.

5. Sinterklaasdecoratie maken met mijter en staf

Als laatste laten we zien hoe je een pot met takken helemaal in Sinterklaasstijl kunt aankleden.

Je kunt er natuurlijke takken in zetten, of combineren met wat wit geverfde takken zoals wij hierboven hebben gedaan. Dat is geheel naar eigen smaak. Met wat leuke lichtjes erin is het ook ’s avonds meteen heel sfeervol. En je kunt de pot meteen laten staan en wat aanpassen voor de kersttijd die er ook aan zit te komen. Multifunctioneel dus!

In de ‘boom’ kunnen allerlei dingen worden gehangen. Je kunt bijvoorbeeld kleine zakjes maken van jute en daar snoepjes in doen. Als beloning mag je kind dan als het zoet is geweest een zakje snoepjes van de boom pakken. Of je stopt er een leuke kleine verrassing in! Kortom: je kunt er alle kanten mee op.

Misschien willen de kinderen zelf nog wel wat leuke dingen bedenken of hebben ze op school bij de juf of meester nog geknutseld.

Bekijk ook onze andere knutselblogs

Hopelijk ben je met deze vijf ideeën weer helemaal geïnspireerd en heb je zin om aan de slag te gaan. Wil je nog wat meer knutselideeën opdoen? Kijk dan ook eens bij onze andere blogs. Heel veel succes en veel knutselplezier! Maak er een hele fijne Sinterklaastijd van.

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met ons via de contactpagina op de website.

Op onze webshop zijn talloze producten te verkrijgen die erg leuk zijn om te gebruiken bij jouw creaties.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Kapstok”

Heel blij met de berkenhouten kapstok die ik besteld had. Hij us precies akk ook s op de afbeelding

Miranda Roest

De Kwakel (Nederland), 21-05-2024

“Super blij mee”

Allereerst vond ik het fijn dat de manier van bestellen zo eenvoudig is. Niet te moeilijk en dat is fijn! De levering was heel snel en netjes! Net als het plaatsen ervan. Super blij mee en zeker aan te raden!

Aimée

Spijkenisse (Nederland), 09-05-2024