Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Kerstkrans maken met kerstballen, takken en lampjes

Als we terug gaan in de tijd, vindt de kerstkrans zijn oorsprong in de lauwerkrans die de Grieken gebruikten om  hun sporthelden te eren. Maar na verloop van tijd is het ook een teken van geluk, leven en bloei geworden.

Vaak hangen we de kerstkrans aan de voordeur om ons bezoek te verwelkomen, maar ook bij binnenkomst verhoogt hij direct de kerstsfeer. Zeg je kerstmis, dan zeg je kerstkrans: die twee horen bij elkaar zoals koek en zopie.

Een kerst zonder kerstkrans in huis is niet compleet!

Daarom laten wij je in deze blog zien hoe je zelf een kerstkrans kunt maken. Aan de hand van vier voorbeelden nemen we je graag mee. Iedere kerstkrans is totaal anders, maar allemaal hebben ze die natuurlijke touch die je van ons gewend bent.

Dit zijn de vier voorbeelden die we je gaan uitleggen:

 • Kerstkrans maken met lampjes en kerstballen
 • Mosster maken met sneeuw
 • Wit geverfde takkenkrans maken voor kerst
 • Kerstster maken met berkenstammetjes

Kerstkrans maken met lampjes en kerstballen

De eerste kerstkrans die we samen gaan maken, is er eentje met lampjes en kerstballen. Door de feestelijke verlichting staat deze kerstkrans prachtig aan de voordeur.

Deze kerstkrans is simpel om zelf te maken. Wij laten je zien hoe:

 1. Neem een basiskrans en bekleed deze met takjes. Dit kunnen wilgentakkenberkentakken of kronkeltakken zijn. Je kunt ze natuurlijk ook combineren: dat hebben wij hierboven ook gedaan.
 2. Bevestig de lampjes tussen de takjes door.
 3. Steek wat groen her en der in de krans en lijm met een lijmpistool wat kerstballen op de krans.
 4. Vervolgens pak je een paar berkenstammetjes. Bind deze vast op de krans met binddraad of wat jute touw.
 5. Als finishing touch kun je er nog wat stoere houten sterren op lijmen.

Wat zal deze kerstkrans mooi schitteren tegen een voordeur, onder een overkapping of gewoon binnen tegen een muur.  Met deze krans kan de kerst niet meer stuk!

Mosster maken met sneeuw

We gaan verder met het maken van een kerstkrans in de vorm van een ster.  Voor deze krans gebruiken we vooral veel mos en kunstsneeuw. En dat geeft het volgende resultaat:

Met behulp van ons kant-en-klare kerststerframe heb je een fijne basis. Ga als volgt aan de slag:

 1. Neem een kerststerframe en bekleed deze met behulp van binddraad met mos.
 2. Plak nu met een lijmpistool wat kunstsneeuw vast op de kerstster.
 3. Misschien houd je van basic en vind je hem zo al leuk. Je kunt er natuurlijk ook  nog meer dingetjes op bevestigen zoals dennenappeltjes, besjes, houten sterren en dergelijke. Het belangrijkste is dat het jouw ster wordt, dus geef er gerust je eigen draai aan!

Tip om ons voorbeeld te overtreffen: hang met een mooi lint een kerstbal in het midden van deze kerstkrans.

Wit geverfde takkenkrans maken voor kerst

Kerstmis en sneeuw: wij dromen er van. Het hoort gewoon bij elkaar, al is dat de laatste jaren niet meer zo vanzelfsprekend. Deze witte krans zal de Christmas Feelings alsnog aanwakkeren:

Ga snel aan de slag met spuitverf, lijmpistool en zijden bloemen.

Je maakt bovenstaande kerstkrans als volgt zelf:

 1. Begin met het bekleden van een basiskrans met takken.
 2. Nu gaan we hem wit verven. Het handigste is om dit te doen met een spuitbus. Deze spuitbussen heb je natuurlijk in allerlei kleuren, ook in bijvoorbeeld goud en zilver. Kortom: spuit hem naar eigen smaak op.
 3. Als de krans droog is kun je verder aan de slag. Bij deze krans hebben we ervoor gekozen om hem half te bedekken, zodat de basis ook mooi in het zicht blijft.
 4. Je kunt nu alle dingen bij elkaar gaan verzamelen die je wilt gebruiken. Op deze krans zitten wat mosbollen , witte bloemen en groene takjes. Ook hebben we wat whitewash deco materialen gebruikt.

Tip: wil je liever wat kleur in je kerstkrans, kijk dan eens bij ons assortiment zijdebloemen op onze webshop.

Kerstster maken met berkenstammetjes

 

Deze laatste creatie mocht niet ontbreken in deze blog, gewoon omdat de ster zo’n mooie, natuurlijke uitstraling heeft. De berkenstammetjes en takjes geven deze ster een mooi en speels effect!

Ben jij er ook fan van? Kom op: pak je spulletjes en ga aan de slag.

 1. Neem een sterframe, alleen nu gaan we hem niet bekleden met mos, maar met groene takjes, berkenstammetjes en wat berkentakjes die je speels uit laat steken. Dit geeft meteen een heel ander effect en ziet er lekker stoer uit met de stammetjes.
 1. Verder kun je hem natuurlijk weer zo decoreren als je zelf wilt. Wil je hem natuurlijk houden, dan plak je er nog wat kleine houtschijfjes of sterretjes op.

Tip: een krijtschijfje met een leuke boodschap maakt het ook nog wat persoonlijker. Als je de kerstkrans buiten ophangt, kun je iedereen een fijne kerst wensen!

Ga jij ook zelf een kerstkrans maken?

Hopelijk ben je nu geïnspireerd en ga je lekker zelf aan de slag met het maken van een unieke, natuurlijke kerstkrans. We zijn benieuwd naar jouw creatie: tag ons gerust in je foto’s via FacebookPinterest of Instagram. Wil je nog meer gaan knutselen? Kijk dan ook eens op onze andere blogs. Je kunt bijvoorbeeld meer lezen over hoe we andere kerstdecoratie maken of hoe we een kerstboom van hout maken. Wij helpen je graag met het maken van allerlei natuurlijke decoraties!

Alle benodigdheden bestel je gemakkelijk via onze webshop en bij vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024