Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Halloweendecoratie zelf maken

Het is weer bijna Halloween! Heb jij ook zo’n zin in het grote griezelfeest?

Het van oorsprong Amerikaanse feest wint steeds meer terrein in Nederland. Overal zie je winkels die rijkelijk gevuld zijn met allerlei griezelkledij en Halloweendecoraties.

Maar hoe leuk is het om zélf aan de slag te gaan?

Wij overtuigen je graag.

5 Halloweendecoratie-ideeën om zelf te maken

In deze blog leggen we stap-voor-stap uit hoe je zelf vijf unieke Halloweendecoraties kunt maken. De creaties die aan bod komen zijn:

 • Halloweendecoratie met grillige takken
 • Heksenbezem van berkentakken
 • Berkenkrans met spinnenweb
 • Halloweentafel met kronkelhazelaars
 • Halloweendecoratie op houtschijf

Moeilijk is het niet, dus stroop je mouwen op en ga samen met ons aan de slag om je huis in Halloween-sferen te brengen.

Halloween decoratie zelf maken met grillige takken

Hou jij ook zo van stoere en grillige takken, en heb je niet zo heel veel tijd om je huis te decoreren voor Halloween? Veel heb je niet nodig om deze eyecatcher compleet te maken.

Verzamel een mooie pot, een grillige seringentak en oranje zijdenbloemen. Mooie zijdebloemen voor dit stuk zijn bijvoorbeeld magnolia’s, orchideeën en mimosa’s. In drie stappen maak je het snel zelf.

 1.  Neem een vaas of pot en zet de seringentak goed en stevig in de pot.
 2.  Vervolgens neem je de magnolia en steek deze parallel aan de tak, buig het mee in de vorm van de tak en haak het vast zodat je geen lijmpistool nodig hebt.
 3. Decoreer het met pompoenen en lampionnetjes, en klaar is je decoratie!

Heksenbezem maken van berkentakken

Een typische Halloweendecoratie is een heksenbezem van berkentakken. Het grappige is dat de bezem niet alleen decoratief is: je kunt hem ook echt gebruiken! En het is helemaal niet moeilijk om er zelf eentje te maken.

Wat je voor deze Halloween-bezem nodig hebt is niet zo veel.

Neem voor de steel een wat dikkere berkenstam, voor de veger neem je een bos dunne berkentakken en om het geheel aan elkaar te binden neem je jutetouw. Natuurlijk kun je de bezem extra opleuken met allerlei decoratiematerialen, zoals we in het voorbeeld ook gedaan hebben.

In drie stappen heb je dit eindresultaat al klaar:

 1. Trek de berkentakken voorzichtig los van elkaar, zodat je deze goed om de steel heen kunt schikken.
 2. Als je de takken rondom de steel hebt geschikt, pak je het jutetouw en draai je hiermee een aantal keer stevig om de steel zodat de takken goed vast zitten.
 3. Decoreer het geheel af met bijvoorbeeld pompoenen, lampionnetjes en grimmige items zoals berenklauw en kronkeltakken. Of wat dacht je van heksen, heksenmutsjes en draakjes? Je kunt hier volledig mee uit je creatieve dak!

Berkenkrans met spinnenweb

Voor een berkenkrans met spinnenweb heb je vijf dingen nodig: een moskrans, dunne berkenstammen en jutetouw.

Voor het spinnenweb gebruik je afzuigkapfilters (of kant-en-klare spinnenweb decoratie) en knutselspinnen.

Ook deze Halloweenversiering is gemakkelijk in drie stappen te maken:

 1. Knip eerst de berkenstammetjes in grote en wat kleinere stukjes met een snoeischaar. Afhankelijk van de grootte van de krans en de dikte van je berkenstammetjes knip je er voldoende om de hele krans te kunnen bedekken.
 2. Vervolgens ga je de stukjes op de krans lijmen. Werk daarbij van buiten naar binnen: je lijmt eerst de buitenste rand rondom vast en werkt dan naar binnen toe. Laat de takjes wat verspringen en zorg dat deze goed vast zitten.
 3. Als laatste trek je de afzuigkapfilter uit elkaar en maak je die aan de achterzijde van de takken vast, met de spinnen erop. Eventueel kun je de spinnen vastlijmen als ze niet goed blijven zitten in de filter.

Halloweentafel met kronkelhazelaars

Nederland kleur zwart en oranje. Dit zijn niet alleen de kleuren van het Nederlands Elftal, nee, het zijn ook de kleuren van Halloween! Deze Halloweentafel met kronkelhazelaars past daar perfect bij.

Leef je helemaal uit met hoe je deze decoratie namaakt.

Het is echt niet moeilijk, met wat verzamelaarsdrang word jij zeker zo enthousiast als wij. Het enige dat je nodig hebt is een vaas of pot, kronkelhazelaars, herfsttakken, lampionnen en pompoenen.

Wil je een hele enge Halloweentafel maken? Bedek de tafel dan met pikzwart plastic en leg onder het plastic wat doeken of krantenpapier zodat er wat heuveltjes ontstaan. Vervolgens maak je spookjes die je op een lange prikker ertussen steekt. Aan de wand hang je her en der wat glow-in-the-dark-skeletten, steek de kaarsjes in de pompoenen aan en griezel er maar lekker op los.

 

 

Halloweendecoratie op een houtschijf

Heb je maar een klein plekje over in huis voor jouw Halloweenversiering? Dan is de houtschijfdecoratie hieronder op jouw lijf geschreven. Voor deze decoratie zijn de volgende items gebruikt: een stoere lariks boomstamschijf, grillige perentakken, een bessentakje, een varentakje, herfstbladeren, een mimosa en lampionnen Schik deze decoratie gerust naar jouw eigen wensen en smaak. Je kunt eindeloos variëren met verschillende materialen. Wat bijvoorbeeld ook heel leuk is, is om in plaats van het letterboard een krijthoutschijf te gebruiken met tekst naar keuze.

 

Tip: op onze webshop zijn vast nog meer spullen die je leuk vindt om te gebruiken.

Nog wat extra Halloween-knutseltips

Oké, we kunnen het niet laten. Hieronder nog wat extra Halloween-knutseltips:

 1. Neem een vaas of glas die onder iets uitloopt, lijm rondom een rokje van berkentakjes en laat het goed drogen. Leg op de vaas een pompoen zodat er een pompoenrokje ontstaat.
 2. Maak een dubbel frame van ieder vier berkentakken en zet deze op de hoeken met een lijmpistool vast. Neem een grillige tak en zet deze ook met een lijmpistool aan de zijkanten vast. Decoreer de grillige tak vervolgens met bijvoorbeeld pompoenen of andere Halloween-items.
 3. Zoek een mooie vertakte stam die je in een pot met wat aarde goed vast zet. Decoreer de stam vervolgens met skeletjes, spinnen, spookjes en heksenmutsjes. Zo creëer je je eigen griezelboom!

Wij inspireren je graag

We hopen dat je door deze blog enthousiast bent om aan de slag te gaan met knutselen. Bekijk ook onze herfstdecoratie maken blog voor nog meer knutselinspiratie in deze tijd van het jaar. Heb je nog vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina op de website.

Maak er een mooi griezelfeest van!

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024