Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Vensterbank decoreren: 3 ideeën

De vensterbank is een plek waar weinig aandacht aan wordt geschonken. En dat terwijl de vensterbank een prominente plek binnen de woning inneemt.

In deze blog laten we graag zien wat het effect kan zijn van vensterbank decoratie en hoe je dit aan kunt pakken in jouw woning.

Bij het decoreren van vensterbanken denk je vaak aan kunstplanten, orchideeën of kunstbloemen. Er zijn echter nog veel meer opties om je vensterbank te decoreren. Wat dacht je van een vensterbank decoratie met hout? Wij zijn fan! Natuurlijke stammen en takken geven het aanzicht van je huis direct een huiselijke, natuurlijke sfeer.

Hieronder vind je dan ook drie stappenplannen voor vensterbank decoraties met hout.

Vensterbank decoratie met witte vertakte stammen

Witte takken geven een frisse look en zijn heel gemakkelijk om zelf te maken. Je kunt deze vensterbank decoratie subtiel maken of wat robuuster, uiteraard afhankelijk van de ruimte die je hebt op de vensterbank.

Een mooi voorbeeld:

In een paar stappen maak je bovenstaande vensterbank decoratie eenvoudig zelf:

 1. Zoek wat stammen met zijtakken bij elkaar die je geschikt vindt voor je decoratie. Wil je het wat robuuster? Kies dan voor dikkere stammen. Dunnere stammen geven een wat subtieler, romantischer effect. Je kunt de stammen naturel laten of juist in een kleur verven (zoals wit). Dit kun je doen met spuitverf.
 2. Kies een stevige voet waarop je de stammen kunt bevestigen, een boomstamschijf is ook geschikt.
 3. Afhankelijk van de grootte en zwaarte van de stammen kun je deze het beste vast boren. Boor eerst een gaatje in de onderkant van de stam, vervolgens kun je vanuit de onderkant van de voet de stam vast boren.
 4. Indien gewenst kun je jouw vensterbank decoratie afwerken met bijvoorbeeld schorsstukjes of mos.

Tip: als variatie kun je ook wat korte en lange stammen nemen die je door elkaar schikt, je kunt de stammen wat dichter bij elkaar zetten en je kunt de takken ook decoreren met bijvoorbeeld items passend bij de seizoenen!

Vensterbank decoratie met stammen of takken in een vaas

Potten met takken doen het ook altijd goed op een vensterbank. Het geeft een natuurlijk effect en de keuze is reuze. Kronkeltakken zijn hier uitermate geschikt voor, kijk maar:

Dit is misschien wel de makkelijkste vensterbank decoratie. Je maakt het in drie stappen, eenvoudig na:

 1. Kies een mooie pot, want het gaat uiteindelijk om het totaaleffect. Of het nu een grijze, witte of zwarte pot is: laat het aansluiten op je interieur.
 2. Kies de soort takken. Wil je een natuurlijk effect? Ga dan voor bijvoorbeeld brocante takken of een berkenstam. Wil je het wat strakker en luchtiger? Dan zijn wilgentakken een perfecte keuze.
 3. Schik de takken in de vaas en voilà, klaar is Kees!

Vensterbank decoratie met bloemschikframe en diverse soorten takken

Takken ze zijn er in diverse soorten. Maar of het nu berk, eiken, peren of een ander soort tak is: ze zijn allemaal met elkaar te combineren.

Ga aan de slag en zoek de mooiste takken bij elkaar om een bloemschikframe te decoreren. Met onderstaand stappenplan is het een fluitje van een cent:

 1. Kies eerst een bloemschikframe: deze kan rond, rechthoekig, of ovaal zijn.
 2. Zet het frame vast op een ondergrond, zoals een houtschijf of een plankje.
 3. Zoek genoeg takken bij elkaar zodat je het bloemschikframe goed kunt opvullen. Zorg ook voor een paar lichtere (brocante) takken, dat zorgt voor wat meer kleurnuances.
 4. Je begint het beste van onderuit met stapelen. De takken kun je op diverse manieren vastzetten. Aan de zijkant van het frame met binddraad, of met een lijmpistool aan het frame en op de plaatsten waar de takken elkaar raken.
 5. Schik de takken om-en-om, aan zowel de voor- als achterzijde. Wil je het wat strakker schikken? Zoek dan één soort stam, bijvoorbeeld wat rechtere berkenstammen

Dit is een wat ingewikkeldere optie om jouw vensterbank te decoreren, maar het resultaat is prachtig:

Op zoek naar meer vensterbank inspiratie?

Je zult vast en zeker trots zijn op je kunstwerk, het is een echt pronkstuk geworden!

Ben je geïnspireerd geraakt door de tal van mogelijkheden met stammen en takken? Neem dan eens een kijkje op onze website of blogpagina.

Daar staat onder andere een blog waarin we je helpen met een kunstbloemen boeket maken.

Wij helpen je graag aan de meest creatieve decoraties.

 

 

 

 

 

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Bloesemtakken”

Ik heb bloesemtakken besteld maar helaas was er een stuk afgeknipt. Ik heb een mail gestuurd met foto’s en kreeg heel snel antwoord dat er een nieuwe kleinere tak werd geleverd. Erg netjes en mooie kwaliteit kunstbloemen.

Marryan Jager

Enschede (Nederland), 16-04-2024

“Boomstam trapleuning oak”

Nette service en levering. Super blij met mijn trapleuningen.

Petra

Hoogvliet (Nederland), 11-04-2024