Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Roomdivider zelf maken: Stap voor stap

Tegenwoordig zie je bij nieuwbouwhuizen veel open ruimtes. Super mooi en praktisch, maar het kan ook wat ongezellig zijn.

Een houten roomdivider is dan ideaal om de ruimtes in je huis toch een beetje af te schermen. Ze dienen niet alleen als functionele ruimte-afscheiding, maar ook ter decoratie. Denk daarbij eens aan een stoere houten roomdivider tegen een kale muur of voor een groot raam. Er zijn legio mogelijkheden. Heb jij zin om creatief zelf een roomdivider te maken? Dan hebben wij drie mooie voorbeelden voor je. Met behulp van de stappenplannen, kun je gemakkelijk onze voorbeelden namaken.

Aan de slag dus!

Zelf een roomdivider maken van berkenstammen

Het eerste voorbeeld dat we gaan uitleggen is een roomdivider van berkenstammen. Een heel natuurlijke uitstraling, met kleuren die in vrijwel ieder interieur mooi staan. Kijk maar:

  1. Verzamel een aantal berkenstammen. Op de foto hierboven zijn dikke berkenstammen gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor wat dunnere berkenstammen.  Afhankelijk van de gewenste breedte kies je zelf het aantal berkenstammen uit.
  2. Kies een stevige plank waarop je de stammen kunt bevestigen en zorg dat de plank breder is dan de stammen. Als je wilt, kun je de plank verven in een kleur die past bij je interieur.
  3. Boor één voor één twee gaten in iedere stam. Bevestig vervolgens vanuit de onderkant van de plank de stammen aan elkaar met schroeven.
  4. Als je alle berkenstammen op de voet bevestigd hebt, kun je de bovenste plank bevestigen.
  5. Optioneel: je kunt de roomdivider extra opleuken met led lichtjes. Bevestig deze op de onderste plank en het lichteffect is fantastisch.

Roomdivider maken met brocante kronkelwilgen

Een roomdivider van kronkelwilgen geeft een wat speelser effect. Je kunt de takken wat vrijer schikken en door de verschillende kronkelingen ‘leeft’ het echt. Creëer met deze roomdivider zelf een gezellig leeshoekje of scherm een ruimte snel en gemakkelijk af.

Zwart 60 cm x 165 cm

Het voetplankje is op bovenstaande foto van hout, maar kan ook van roestvrijstaal, roestkleur of ander gewenst materiaal zijn. De bevestiging van een houten plankje is overigens wel de eenvoudigste manier.

Je maakt bovenstaand voorbeeld in drie stappen eenvoudig zelf:

  1. Kies een aantal mooie kronkeltakken of brocante takken en neem twee planken van gelijke lengte. Ons advies is om rond de 60 cm lang en ongeveer 10 á 15 cm hoog te kiezen, zodat je de stammen goed kunt bevestigen.
  2. Leg een van de twee planken op een tafel en boor of lijm de takken er één voor één tegenaan. Omdat de kronkeltakken nogal grillig zijn, kunnen ze het beste wat verder uit elkaar geplaatst worden.
  3. Vervolgens leg je het andere plankje er tegenaan en boor je de twee planken met lange schroeven tegen elkaar aan zodat het goed vast zit. Vind je het hout te bleek? Behandel het dan met olie, dat beschermt tevens tegen vocht en vuil!

Tip: De roomdivider kan ook in een bloemenbak geplaatst worden. Bijvoorbeeld voor een overdekte terras, als afscheiding tussen het lounge-en eetgedeelte. 

 

 

Zelf roomdivider maken van witte wilgen.

Strak, fris en stijlvol. Dat is in drie woorden de uitstraling van een roomdivider van witte wilgen. Extra mooi in een Scandinavisch interieur, maar ook super stoer in een industrieel interieur als je het zwart verft. Eigenlijk is deze ongeveer hetzelfde te maken als de vorige, hoewel bij dit voorbeeld de takken geverfd moeten worden.

Voor de volledigheid vindt je hieronder het complete stappenplan:

  1. Kies een aantal mooie wilgen, dit kunnen dikke of wat dunnere wilgen zijn. Kies je dikke wilgentakken? Dan kun je deze op dezelfde manier maken zoals hierboven omschreven. Kies je voor dunne wilgentakken? Dan is er een andere werkwijze. Je kiest dan een wat dikkere plank en boort 3 rijen gaatjes (laat de gaatjes verspringen), kies een boor die net zo dik is als de takken, laat alle gaatjes vol lopen met lijm en bevestig de takken in de gaatjes.
  2. Vervolgens laat je het goed drogen en spuit je de takken met witte spuitverf wit.

Wil je een feestelijke roomdivider maken? Probeer dan eens een andere kleur verf, zoals goud of neon roze. Houd je van wat meer variatie of een ‘special effect’? Dan kun je ook kiezen om alleen het bovenste gedeelte van de takken in kleur te spuiten of omgekeerd.

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben jij op zoek naar nog meer houten decoratie die je zelf kunt maken?

Bekijk dan al onze tips en tricks op onze blogpagina. Wij halen graag jouw creatieve kant naar boven!

En heb je vragen? Bel ons dan gerust.
Wordt het project je te groot? Dan staan wij graag voor je klaar! Bekijk ons assortiment houten roomdividers of laat een roomdivider op maat maken.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Super blij mee”

Allereerst vond ik het fijn dat de manier van bestellen zo eenvoudig is. Niet te moeilijk en dat is fijn! De levering was heel snel en netjes! Net als het plaatsen ervan. Super blij mee en zeker aan te raden!

Aimée

Spijkenisse (Nederland), 09-05-2024

“Fijn”

Snel geleverd, chauffeur belde netjes voor een datum en tijdslot. Mooi wandje. Bij sommige takken is de verf eraf aan de bovenkant. Klein minpuntje, maar niet erg. Valt zelf bij te werken.

Inge

Leiden (NL), 06-05-2024