Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Decoreren met dadeltakken

Dadeltak als decoratie

In een landelijk interieur is de dadeltak onmisbaar. Een mooie tak vol met kleine paars/grijze besjes, waarmee je binnen een mum van tijd de mooiste stillevens creëert.

Dadeltak laten drogen tevens decoratietak

Dadeltakken zijn jonge vruchttakken van de dadelpalm. Als ze net geplukt zijn, zijn de besjes nog niet rijp en hebben daardoor een groene kleur. Wanneer je de besjes wat langer laat liggen veranderen ze langzaam in een paars/grijze kleur. Het verschilt per dadeltak hoe deze indroogt en wat voor kleur ze uiteindelijk krijgen. Waar het precies van afhankelijk is, waardoor ze een bepaalde kleur krijgen is nog vrij onduidelijk. Het kan zijn dat dit komt door de kamer temperatuur of luchtvochtigheid in de kamer. Als je de dadeltakken eenmaal goed in hebt laten drogen, kun je er nog jarenlang plezier van hebben.

Hoe kun je dadeltakken decoreren?

Dadeltakken zijn erg goed te gebruiken als decoratie materiaal. Je kunt er veel verschillende kanten mee op.

De takken zijn mooi te combineren met stenen accessoires, houten items en andere natuurlijke materialen

Maak b.v een mooi stilleven:

  • op een oude kruik
  • of decoreer de besjes op een mooie vergrijsde pot of kruik
  • De diepe paarse kleur versterkt het effect van het oude hout of het vergrijsde steen.

Zelf aan de slag met dadeltakken

Mocht je nou zelf lekker creatief aan de slag willen gaan, dan is een echte dadelkrans wel wat voor jou! Je kunt zo’n mooie krans natuurlijk gewoon kopen. Maar hoe leuk is het als je er zelf mee aan de slag gaat. Gebruik als basis een stro krans en knip de tak in wat kleunere delen. Zo kun je deze makkelijk buigen en vast zetten op de krans. Voor een mooi effect leg je de takjes op verschillende hoogte dicht naast elkaar. Zet de besjes vast met ijzerdraad of krammetjes. Het mooiste effect krijg je als de krans volledig bedekt is. Het kost even wat tijd, maar je zult er heel lang plezier van hebben!

Geen zin om uren te frutselen? Ga dan voor puur natuur! Dit kun je eenvoudig doen door de tak aan een touw of lint op te hangen. Bijvoorbeeld aan een mooie kast of gewoon aan de muur.

 

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Bloesemtakken”

Ik heb bloesemtakken besteld maar helaas was er een stuk afgeknipt. Ik heb een mail gestuurd met foto’s en kreeg heel snel antwoord dat er een nieuwe kleinere tak werd geleverd. Erg netjes en mooie kwaliteit kunstbloemen.

Marryan Jager

Enschede (Nederland), 16-04-2024

“Boomstam trapleuning oak”

Nette service en levering. Super blij met mijn trapleuningen.

Petra

Hoogvliet (Nederland), 11-04-2024