Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
  • Groot assortiment
  • Unieke producten
  • Milieuvriendelijke teelt

Decoreren met dadeltakken

Dadeltak als decoratie

In een landelijk interieur is de dadeltak onmisbaar. Een mooie tak vol met kleine paars/grijze besjes, waarmee je binnen een mum van tijd de mooiste stillevens creëert.

 

Dadeltak laten drogen tevens decoratietak

Dadeltakken zijn jonge vruchttakken van de dadelpalm. Als ze net geplukt zij, zijn de besjes nog niet rijp en hebben daardoor een groene kleur. Wanneer je de besjes wat langer laat liggen veranderen ze langzaam in een paars/grijze kleur. Het verschilt per dadeltak hoe deze indroogt en wat voor kleur ze uiteindelijk krijgen. Waar het precies van afhankelijk is, waardoor ze een bepaalde kleur krijgen is nog vrij onduidelijk. Het kan zijn dat dit komt door de kamer temperatuur of luchtvochtigheid in de kamer. Als je de dadeltakken eenmaal goed in hebt laten drogen, kun je er nog jarenlang plezier van hebben.

Dadeltak

Hoe kun je dadeltakken decoreren?

Dadeltakken zijn erg goed te gebruiken als decoratie materiaal. Je kunt er veel verschillende kanten mee op.

 

De takken zijn mooi te combineren met stenen accessoires, houten items en andere natuurlijke materialen

 

Maak b.v een mooi stilleven: 

 

  • op een oude kruik
  • of decoreer de besje op een mooie vergrijsde pot of kruik
  • De diepe paarse kleur versterkt het effect van het oude hout of het vergrijsde steen.

 

Zelf aan de slag met dadeltakken

Mocht je nou zelf lekker creatief aan de slag willen gaan, dan is een echte dadelkrans wel wat voor jou! Je kunt zo’n mooie krans natuurlijk gewoon kopen. Maar hoe leuk is het als je er zelf mee aan de slag gaat. Gebruik als basis een stro krans en knip de tak in wat kleunere delen. Zo kun je deze makkelijk buigen en vast zetten op de krans. Voor een mooi effect leg je de takjes op verschillende hoogte dicht naast elkaar. Zet de besjes vast met ijzerdraad of krammetjes. Het mooiste effect krijg je als de krans volledig bedekt is. Het kost even wat tijd, maar je zult er heel lang plezier van hebben!

 

Geen zin om uren te frutselen? Ga dan voor puur natuur! Dit kun je eenvoudig doen door de tak aan een touw of lint op te hangen. Bijvoorbeeld aan een mooie kast of gewoon aan de muur.

Dadeltak

1669 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.4

Bekijk alle reviews

“heel origineel, erg handig, precies op tijd gevonden en erg blij mee”

Helma van der Aar

Rotterdam (Nederland), 3-12-2020

Ik heb deze takken besteld om er een adventskalender van te maken op ons kantoor. Het is heel erg leuk geworden. Het was erg spannend toen de doos afgeleverd werd, hoe zouden de takken zijn..? de takken waren erg netjes en zorgvuldig verpakt, de witte verf zat er op iedere tak heel goed op, van boven tot onder helemaal wit. Maandagavond, 30 november, de takken op kantoor gevuld met zelf geprinte, gevouwen, gevulde doosjes en op dinsdag 1 december is de adventskalender enorm goed ontvangen door de mensen. Ik ben erg blij dat ik deze website heb gevonden en daardoor mijn idee op eenvoudige en niet al te dure manier heb kunnen afmaken.

“geweldig”

I.j. Wijnja

Hardinxveld-Giessendam (Nederland), 3-12-2020