Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Bloemschikken met takken in 4 stappen!

Bij creatief bloemschikken denkt u waarschijnlijk aan het maken van een krans of tafeldecoratie. Maar waarom pakt u het niet een keer grootser aan? Met het combineren van decoratietakken en bloemen maakt u geheel naar eigen smaak mooie decoratie voor in uw huis.

Is dit moeilijk? Nee hoor, in deze blog geven we u tips en inspiratie voor het bloemschikken met grote takken.

Waarom gebruiken we grote takken?

Nou, daar kunnen we heel kort over zijn: het werkt ontzettend handig en staat super mooi! Wilt u een opvallend decoratiestuk maken? Dan zijn grote takken ideaal om mee te werken. Met deze takken kunt u namelijk makkelijk de hoogte in. Daarnaast geeft het de decoratie meteen een vol aanzicht.

Voordelen van het bloemschikken met takken

Takken geven uw woning een natuurlijke en levendige uitstraling. De takken hebben vrijwel geen onderhoud nodig en zijn het hele jaar door te gebruiken. Daarnaast is het een handige basis waarin je bloemen en andere decoratie kunt steken. Hierdoor wordt het heel makkelijk om uw decoratie op te maken.

Stappenplan bloemschikken met takken

Om tot een goed en mooi resultaat te komen, hebben wij voor u vier stappen opgesteld. Door onderstaande stappen te volgen bent u verzekerd van een mooi decoratiestuk.

Stap 1: het kiezen van een geschikte vaas of pot

Om te beginnen neemt u een mooie pot. Belangrijk is om een goede verhouding te creëren. Kies een pot die ongeveer een derde is ten opzichte van de totale hoogte van de decoratie. Zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Houd de kleur van de pot neutraal, bijvoorbeeld wit, grijs of zwart. Dit zorgt ervoor dat uw decoratie er meer uitspringt. Daarnaast passen de kleuren vrijwel altijd bij de rest van uw inrichting.

Stap 2: welke decoratietakken gaat u gebruiken?

Gaat uw voorkeur uit naar dikkere takken? Neem dan bijvoorbeeld perentakkenberkenstammen of seringentakken. Wilt u liever dunnere takken gebruiken? Ga dan voor kronkeltakken of wilgen.

Ook mooi om te gebruiken zijn brocante takken of witte takken (zoals op het voorbeeld hieronder). Twee soorten takken samen combineren is ook een mogelijkheid. Brocante takken en berkenstammen zijn bijvoorbeeld een mooie combinatie.

 

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten decoratietakken die geschikt zijn om een decoratiestuk te creëren. In onze webshop vindt u verschillende soorten decoratietakken. Neem eens een kijkje om inspiratie op te doen.

Uiteindelijk is de belangrijkste voorwaarden dat u langere takken neemt, zo kunt u makkelijk de hoogte in. Mochten ze net iets te lang zijn? Dan kunt u ze nog bijknippen.

Stap 3: het plaatsen van de takken

Heeft u uw takken bij elkaar gezocht? Dan kunt u beginnen aan het opmaken van de pot. De takken hebben geen water nodig en hoeven niet vast gezet te worden in zand. Door de pot te vullen met meerdere takken, komen de takken vanzelf vast te staan en krijgt u een vol aanzicht.

Tip: zorg ervoor dat u tussendoor regelmatig vanaf een afstandje naar uw decoratie kijkt, zodat u de takken gelijk kunt verdelen. Door takjes een beetje de draaien, kun je een heel ander aanzicht creëren. Uitstekende takken die te veel opvallen, mag u afknippen.

 

 

Stap 4: vrolijk de takken op met decoratiebloemen

Met enkel en alleen takken kunt u al een decoratiestuk maken dat geweldig mooi in uw woonkamer staat. Zie onderstaande foto als voorbeeld.

 

Echter kunt u er ook voor kiezen om het stuk op te vrolijken met bloemen. We raden u aan om hiervoor zijde bloemen te gebruiken. Wanneer u kwalitatief goede zijde bloemen gebruikt, zijn deze vrijwel niet van echt te onderscheiden.

Het werken met zijde bloemen heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat u geen onderhoud hoeft te doen om de bloemen mooi te houden. Je hoeft dus niet wekelijks de bloemen te verversen en dat bespaart u flink wat tijd, moeite en geld. Bovendien kunt u de bloemen hergebruiken voor het volgende jaar of voor in een andere decoratie.

Tot slot werkt het decoreren met zijde bloemen ook erg fijn, omdat u de bloemen kunt buigen zoals u dat wilt. Dat maakt het bloemschikken dan ook erg makkelijk. Doordat u met de takken al een goede basis heeft gemaakt, hoeft u nu enkel en alleen te bloemen tussen de takken te steken. De bloemen vastzetten is niet nodig.

Tip: door niet alle bloemen op gelijke hoogte te steken, creëert u ritme en diepte in uw stuk. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is, dat u regelmatig de decoratie vanaf een afstandje bekijkt.

Ga nu zelf aan de slag!

U kunt bij ons verschillende decoratietakken en decoratie materialen via onze website bestellen! Daarnaast kunt u onze producten ook komen bekijken in onze winkel. Om u nog wat extra inspiratie te geven, hieronder nog twee voorbeelden die u met de producten van onze site kunt maken!

 

DIY-Pakket Decoratie Magnolia Fuchsia H 50 cm

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Houten plank met bewerking”

Sehr schon und personliches Kontakt.

Rene Goense

(Nederland), 23-05-2024

“Kapstok”

Heel blij met de berkenhouten kapstok die ik besteld had. Hij us precies akk ook s op de afbeelding

Miranda Roest

De Kwakel (Nederland), 21-05-2024