Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Creatief met takken | 11 voorbeelden!

Wil je creatief met takken aan de slag? Met takken is zo veel leuks te doen! Decoratietakken hebben niet alleen het doel om je huis te versieren, maar zijn juist ook erg leuk om creatief mee te zijn.

Bovendien is het een echte trend om je huis te decoreren met zelfgemaakte items. Met onze takken kun je doen wat je zelf wilt. Echter is het wel handig om je creatief idee uit te voeren met stevige, kwalitatieve decoratietakken. Je creatie gaat dan langer mee en zal langer mooi blijven.

11 creatieve ideeën met takken en hout

Wie creatief is met takken, heeft in een handomdraai een andere sfeer of een ander seizoen in huis gecreëerd. Het is daarnaast ook nog eens super gemakkelijk om met takken te knutselen en je maakt al snel iets leuks..

1. Roomdivider van takken

Je kunt een leuke roomdivider maken van takken. Schroef bijvoorbeeld geschuurde decoratietakken op een houten plaat en gebruik ze om knusse ruimtes te creëren. Daarnaast kan je ze gebruiken om ruimtes af te scheiden van elkaar.

Heb je een eigen bedrijf? Ze zijn ook ideaal te gebruiken als decoratie voor in je etalage, winkel of sportschool. Daarnaast kun je ze op kantoor gebruiken als bureau afscheiding. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tip: Verf de takken in een leuke kleur en je hebt een echte eyecatcher!

creatieve roomdivider met witte takken  Roomdivider sportschool

Alle roomdividers bekijken

2. Houten takkenlamp

Wil je verlichting in huis met een natuurlijke uitstraling? Dan is een takkenlamp de ideale manier om dit te realiseren. Gebruik een dikke tak en lichtsnoeren met peertjes om een speelse lamp te creëren. Hang deze met kettingen aan het plafond en voilà je hebt een unieke design lamp!

Zelf een hanglamp maken van hout is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Daarnaast kun je wat takken in een bak zetten, plaats onderin de bak verlichting en creëer je eigen sfeerlamp. Leuk is om dit te combineren met een lamp waarvan je de kleur kan instellen. Ook ideaal als decoratie voor een evenement of feest!

lamp takken bos lamp van takken lampen om stam takken in bak met verlichting

Alle houten hanglampen bekijken

3. Kapstok van takken

Takken lenen zich ook goed om als kapstok gebruikt te worden. Zelf een kapstok maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Heb je een modern strak interieur? Gebruik dan een geschuurde tak. Heb je een landelijk interieur? Gebruik dan een tak met schors.

Dunne takken zijn ideaal om klerenhangers aan te hangen. Maak je gebruik van dikkere takken? Haal dan wat schroefogen bij de bouwmarkt en schroef deze in de tak. Binnen een handomdraai heb jij een leuke uniek houten kapstok.

stam met schroefogen kapstok van berken takken tak met klerenhangers

Alle kapstokken bekijken

4. Unieke kerstboom van hout

Staan de feestdagen om voor de deur en wil je dit jaar een unieke kerstboom? Maak dan zelf een kerstboom van hout. Je kunt hier berkenstammen of geschuurde stammen voor gebruiken.

Naast dikkere stammen kun je met kronkeltakken ook een unieke creatie maken. Spuit of schilder de takken in een kleur en versier de takken met lichtjes en andere kerstdecoratie. Zo heb je binnen no-time een leuke unieke kerstboom gecreëerd.

kerstboom met witte takken kerstboom wilgentakken kerstboom van berkentakken

Alle kerstbomen bekijken

5. Takken versieren

Heb je nog wat takken liggen? Schuur ze of laat de schors om de takken zitten, net wat je het mooiste vind! Met beide varianten kun je al snel mooie creaties makken. Met pasen kun je bijvoorbeeld paastakken versieren.

Leg de takken op een boomstamschijf met wat decoratiemateriaal om een leuk bloemstukje te creëren.

Ook met een lichtsnoer kun je een tak versieren. Wikkel een dunne lichtsnoer om een tak en bevestig de tak op een voetplaat. Zo heb je een unieke lichtboom.

paastakken met versiering perentakken op schaal takken met grote bloem lichtboom

6. Bloemschikken met takken

Takken zijn ideaal om mee te bloemschikken. Ga bijvoorbeeld bloemschikken met grillige takken. Zo maak je mooie creaties voor de winterse dagen.

Daarnaast kun je een vaas opmaken met takken. Steek de takken in een pot of vaas voor een strakke uitstraling. Wil je wat meer kleur? Combineer de takken dan met zijde bloemen en creëer zo een mooi bloemstuk. Je kunt ook de takken in een gewenste kleur spuiten of verven.

takken in potbloemschikstuk met takken bloemschikken in glazen pot

7. Wensboom of champagneboom van takken

Heb je een feestje of een bruiloft? Maak dan je eigen wensboom of champagneboom. Schroef wat kronkelhazelaars op een houtschijf en hang wenskaartjes in de takken. Verf of spuit eventueel de creatie in een gewenste kleur.

Wil je een champagneboom? Bevestig dan wat perentakken op een houten stam. Draai in de takken een aantal schroefoogjes met opening en je champagneboom is klaar!

champagneboom wensboom van takken

8. Decoratieladder maken

Heb je nog dikke takken liggen? Dan kun je gemakkelijk zelf een ladder maken. Zaag de takken in de gewenste afmeting en schuur ze eventueel voor een strak resultaat. Spijker ze vast of gebruik touw om alles aan elkaar te bevestigen. Een decoratie ladder is een ideaal decoratiestuk voor je slaapkamer, badkamer of voor buiten onder een overkapping.

Decoratie ladder van geschuurde takken decoratie ladder met touw

Alle decoratie ladders bekijken

9. Hangende tak decoratie

Hang takken op aan een ketting of touw en creëer je eigen hangende tak decoratie. Je kan aan de tak de tak hangen wat je wilt. Gebruik leuke houten hartjes of kleine vaasjes en hang deze aan de tak. Hang er eventueel nog een klein plantje aan en je hebt alweer een creatief stuk in huis. Je kunt ook diverse foto’s en een lichtsnoer aan de tak hangen.

hangende tak met decoratie tak met houten hart en decoratie

10. Bloemstukken met takken

Vind je het leuk om bloemstukken te maken? Dit kun je ideaal doen met takken en zijde bloemen. Kies een leuke pot, schaal of glazen bak en versier deze met takken en bloemen. Daarnaast kun je ook wat seizoendecoratie toevoegen om je bloemstuk compleet te maken.

bloemstuk met takken en rozen Bloemstuk met takken en bloemen bloemstukken met takken

11. Seizoendecoratie van takken

Wil je vaker bezig zijn met het decoreren van takken? Pas dan je decoraties aan op de seizoenen. Zo kun je met takken diverse herfstdecoraties maken. Maar ook de feestdagen lenen zich goed om weer aan de slag te gaan. Zo kun je leuke kerstdecoratie maken met takken.

Naast de reguliere feestdagen, doen we in Nederland ook steeds meer met Halloween. Zo kun je bijvoorbeeld zelf Halloween decoratie maken. Al met al hoef je niet stil te zitten!

krans van takken en mos kerstster van hout halloween decoratie met takken en bloemen

Gebruik duurzaam verkregen takken!

Dat waren weer een aantal ideeën om creatief bezig te zijn met takken en hout. Maar let wel op! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je takken uit de natuur gaat halen, dit is wettelijk niet toegestaan.

Haal daarom je takken bij Decoratietakken.nl, onze takken komen van duurzame teelt, daarnaast zijn ze van hoogwaardige kwaliteit en gaan daardoor langer mee. Zo heb je meer plezier van je creaties en blijft de natuur onaangetast.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024