Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Paasdecoratie maken

De lente is in aantocht. Bij het ontwaken hoor je de vogeltjes vrolijk fluiten, de dagen worden weer wat  langer, de bloesem ontluikt langzaam aan de bomen, de krokussen en narcissen komen op en de hazelaars staan in bloei.

Tijd om de lente ook in huis te halen, met paasdecoratie van natuurlijke materialen.

In deze blog leggen we stap-voor-stap uit hoe je met onder andere kronkelhazelaars, takken en boomstamschijven de mooiste paasdecoratie kunt maken.

Hazelaars: perfecte takken voor het maken van paasdecoratie

We kennen ze allemaal wel: de traditionele hazelaars en kronkelhazelaars. Bijzonder geschikt om een mooie paasdecoratie mee te maken.

(Kronkel)hazelaars lenen zich voor veelzijdige decoraties. Een aantal ideeën:

  •  In een vaas
  •  Als bundel tegen een deur of muur
  •  Verwerkt in een paasstuk

Allemaal mogelijkheden die je huis opvrolijken en het lentegevoel aanwakkeren.

Leuk weetje: in de Romeinse tijd was de hazelaar het symbool van vrede, perfect voor Pasen dus!

Zelf paasdecoratie maken

Het is het leukst om zelf aan de slag te gaan met het maken van paasdecoratie. Door het gebruik van natuurlijke materialen, haal je écht het voorjaar in huis.

Wees niet bang, dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We hebben drie voorbeelden voor je die we graag aan je uitleggen. Namelijk:

  1.  Paasdecoratie in pot
  2.  Liggende (of hangende) paasdecoratie
  3.  Een paashaas van houtschijven

1. Paasdecoratie in pot maken

Ook de minder creatieve mensen onder ons, hebben in een handomdraai een mooi paasstuk in huis.

Als eerste verzamel je een aantal mooie hazelaartakken, wil je een flinke bos dan verzamel je natuurlijk wat meer takken.

Je schikt de takken naar wens en zet ze in een vaas of pot: de traditionele verhouding is 1/3 pot en 2/3 tak. Kies dus een vaas of pot die past bij de hoeveelheid takken die je wilt gebruiken.

De basis is nu klaar en je kunt nu alle kanten op. Wil je het echt in paassferen? Ga dan voor eitjes, veertjes, en gele zijdebloemen (zoals deze prachtige dille). Je kunt ook op zoek gaan in de natuur voor natuurlijk decoratiemateriaal.

2. Liggende (of hangende) paasdecoratie maken

Met een liggende of hangende paasdecoratie kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt je paasdecoratie op tafel leggen, eventueel op een mooie schaal, hangend tegen de muur, poort, voordeur: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat deze paasdecoratie helemaal tot z’n recht komen op het mooiste plekje in (of om) je huis.

Als basis neem je een of meer berkenstammen. Deze zijn er in diverse diktes en lengten: afhankelijk van hoe groot en breed je het stuk wilt maken kies je een berkenstam die daarbij past. Heb je meerdere berkenstammen? Bind ze dan met jutetouw of binddraad aan elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om ze aan elkaar te lijmen met een lijmpistool.

Nu kan het decoreren beginnen. Om het stuk wat meer volume te geven kun je diverse soorten naturel takken gebruiken, maar ook witte decoratietakken zorgen voor een frisse look. Wil je een echt paasstuk dan kun je het decoratiemateriaal gebruiken zoals hierboven genoemd. Kies je voor een voorjaarsstuk dan is het mooi om te decoreren met zijden bloemen, het voordeel hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben, niet verwelken en lang meegaan. Heel geschikt zijn bijvoorbeeld magnolia’s en bessentakjes.

Je kunt het stuk verder opvullen met bijvoorbeeld mos en tillandsia, zoals hieronder.

 

 3. Een paashaas van houtschijven

Dit is een leuke paasdecoratie om met kinderen te maken. Ze kunnen zich helemaal uitleven en het resultaat is fantastisch.

Verzamel eerst alle materialen die je nodig hebt. Je hebt in ieder geval vier verschillende doorsnedes boomstamschijven nodig. Één grote voor de romp, één wat kleinere voor de kop en twee nog kleinere voor de pootjes.

Voor de oren gebruik je langwerpige berkenschijfjesVoor de ogen kun je wiebelogen kopen, maar je kunt de oogjes er ook zelf opverven of met een watervaste stift erop tekenen.  Dat geldt ook voor de neus en mond. Voor de snorharen is het mooi om wat takjes te gebruiken.

Ga eerst aan de slag met het hoofd: verf, teken en lijm zoals je zelf wilt. Zorg dat de kop helemaal droog en klaar is voordat je de houtschijven aan elkaar gaat spijkeren. Heb je geen spijkers voorhanden? Dan adviseren we om het te lijmen. Gebruik dan wel een stevige lijm, bijvoorbeeld houtlijm.

Begin met het vastmaken van de voetjes aan de romp. Vervolgens maak je de oortjes aan de kop vast en als laatste de romp aan de kop.

Is het resultaat niet fantastisch?

Aan de slag!

We hopen dat je met deze blog inspiratie hebt opgedaan om aan de slag te gaan.

Bekijk ons assortiment om alle benodigdheden bij elkaar te vinden voor jouw paasdecoratie.

Veel knutselplezier! En neem gerust contact op als je vragen hebt. We helpen je graag verder.

 

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Kapstok”

Heel blij met de berkenhouten kapstok die ik besteld had. Hij us precies akk ook s op de afbeelding

Miranda Roest

De Kwakel (Nederland), 21-05-2024

“Super blij mee”

Allereerst vond ik het fijn dat de manier van bestellen zo eenvoudig is. Niet te moeilijk en dat is fijn! De levering was heel snel en netjes! Net als het plaatsen ervan. Super blij mee en zeker aan te raden!

Aimée

Spijkenisse (Nederland), 09-05-2024