Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Kunstbloemen schoonmaken in een handomdraai

Vraag je jezelf af hoe je kunstbloemen goed kunt schoonmaken en onderhouden? Lees dan snel verder!

In deze blog nemen we je mee in hoe wij zijden bloemen schoonmaken. Door dit regelmatig te doen, heb je veel langer plezier van je prachtige kunstbloemen.

Waar wacht je nog op?!

Hoe vaak moet je kunstbloemen eigenlijk schoonmaken?

Het slimste is om de zijden bloemen iedere keer met poetsen even mee af te stoffen. Dan is het een kleine moeite en zul je merken dat ze langer schoon blijven. Maar dit is meer onderhoud dan schoonmaken.

Het schoonmaken/wassen van kunstbloemen kun je het beste niet te vaak doen. Als je ze tussendoor goed afstoft is dit zelden nodig.

Benodigdheden voor het schoonmaken van zijdenbloemen

Voor het schoonmaken van zijde bloemen heb je niet veel nodig. Daarbij is de kans groot dat je alle benodigdheden al in huis hebt.

Kijk maar:

  • Swiffer of plumeau
  • Stofzuiger
  • Föhn
  • Grote bak of emmer
  • Wasmiddel dat geschikt is voor zijde

Kunstbloemen schoonmaken op verschillende manieren

Je maakt je kunstbloemen het gemakkelijkst schoon met behulp van een Swiffer of plumeau. Als je dit regelmatig doet, is wassen niet nodig.

Zit er toch wat meer stof in en tussen de kunstbloemen? Geen probleem! Gebruik dan bijvoorbeeld perslucht. Dit kun je op verschillende plekken kopen in een spuitbus.

Heb je dit niet in huis dan kun je het ook met de haarföhn proberen. Zet deze dan om te beginnen wel op de laagste en meest koude stand, zo voorkom je beschadigingen. Als je niet alle stof weg krijgt, kun je de föhn voorzichtig iets harder zetten.   

Stof verwijderen uit een bloesemboom

Heb je last van stof in een kunst bloesemboom? Dan kun je het stof ook voorzichtig met de stofzuiger verwijderen. Dit doe je door de lange steel eraf te halen, zodat het korte stuk overblijft. Hiermee ga je op een paar centimeter afstand langs de bloemen en laat voor de rest de stofzuiger zijn werk doen.

Een kunstbloemenboeket schoonmaken

Voor een nepbloemen boeket wat er grauw uitziet hebben we natuurlijk ook tips. Probeer eerst zo veel mogelijk stof te verwijderen met bovenstaande tips. Lukt dit niet? Dan kun je deze voorzichtig wassen in een emmer of grote bak met lauwwarm water en wasmiddel wat geschikt is voor zijde.

Dompel de bloemen hier voorzichtig in en beweeg deze wat heen en weer. Klaar? Spoel de bloemen dan af met lauwwarm water. Let op dat je hier geen harde straal voor gebruikt.

Hierna leg je de bloemen op een schone handdoek en laat je deze drogen. Knijp de bloemen niet uit, hierdoor kan de vorm van de bloemen er uitgaan.

Nog een aantal extra tips om jouw zijdenbloemen mooi te houden

  1. Gebruik altijd wasmiddel of schoonmaakmiddel dat geschikt is voor zijde. Twijfel je? Probeer dan eerst op een klein stukje hoe de kunstbloemen erop reageren.
  2. Houd de kunstbloemen vooral heel goed bij tijdens het onderhoud. Afstoffen is altijd beter dan wassen. 
  3. Knijp de bloemen na het wassen niet uit! Hiervan verliezen ze de oorspronkelijke vorm.
  4. Gebruik geen chloor of andere bijtende schoonmaakmiddelen. Kies voor een zachte zeep om de kleur van je kunstbloemen te beschermen.  

Bekijk ook onze andere blogs

Dit was onze blog over het schoonmaken van kunstbloemen. We hopen dat je met deze uitleg nog vele jaren geniet van je zijdenbloemen!

Kom je er toch niet helemaal uit met het schoonmaken, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij helpen je graag om er weer iets moois van te maken!

Bekijk ook onze andere blogs voor nog meer inspiratie en tips rondom fleurige woondecoratie. Bijvoorbeeld onze blog over zelf een kunstbloemenboeket maken.

 

 

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Super blij mee”

Allereerst vond ik het fijn dat de manier van bestellen zo eenvoudig is. Niet te moeilijk en dat is fijn! De levering was heel snel en netjes! Net als het plaatsen ervan. Super blij mee en zeker aan te raden!

Aimée

Spijkenisse (Nederland), 09-05-2024

“Fijn”

Snel geleverd, chauffeur belde netjes voor een datum en tijdslot. Mooi wandje. Bij sommige takken is de verf eraf aan de bovenkant. Klein minpuntje, maar niet erg. Valt zelf bij te werken.

Inge

Leiden (NL), 06-05-2024