Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

Bloesemboom binnen stylen

Bloesembomen voor binnen kunnen de ruimte helemaal opfleuren en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Niet zo raar dus dat bloesembomen binnenshuis, maar ook in winkels en restaurants, steeds meer in trek zijn.

Heb jij geen groene vingers en gaan alle planten bij jou in no-time naar de knoppen? Dan is een bloesemboom een ideale oplossing voor jou.

In deze blog ga ik je meenemen in een aantal mogelijkheden die er zijn om zo’n mooie eyecatcher te stylen. Voor zowel thuis als in een winkel of restaurant. Want: ‘Leuk zo’n bloesemboom, maar hoe zorg ik dat het mooi staat?’.

Je leest hier hieronder.

Bloesemboom stylen voor binnenshuis

Mist er iets in je interieur, maar heb je geen idee hoe je dit aan kan pakken? Denk dan eens aan zo’n mooie bloesemboom.

Een bloesemboom komt in iedere sfeer tot zijn recht. Maar we begrijpen ook dat je het lastig vindt om dat voor je te zien.

Daarom geven we je wat stylingtips voor zowel een witte als een kleurrijke bloesemboom.

Styling van een witte bloesemboom

Houd jij van modern en neutraal? Dan zijn witte bloesembomen zeer geschikt. Witte bloesem heeft een klassieke, rustige uitstraling en is gemakkelijk te stylen.

Wij hebben ‘m als voorbeeld in een witte pot geplaatst:

Oké, dan nu het stylingadvies waar je naar op zoek bent. Eigenlijk past een witte bloesemboom in ieder huis. Het is een veilige keuze en is een gemakkelijke manier om met één item je interieur een boost te geven. Wil je nadruk toch wat meer op de kunstboom vestigen? Let dan op dat je ‘m voor een gekleurde muur zet. Voor een witte muur kan de bloesem een beetje wegvallen en dat is zonde. Bovendien zijn de bloemen vrij helder wit en kan je muur gelig ogen.

Vind je de combinatie pot/plant net wat te wit? Ga dan voor een antracietkleurige pot.  Met een grijze pot steekt de witte bloesem iets meer af en valt het meer op.

Uiteindelijk is het natuurlijk een kwestie van smaak!

Styling van een kleurrijke bloesemboom

Omschrijf je jouw stijl eerder als kleurrijk? Dan is de fuchsia bloesemboom vast helemaal jouw ding. Wij houden het hieronder nog braafjes met een witte pot, maar als je een echte eyecatcher wilt creëren adviseren we voor een gouden pot te gaan.

Het risico met zo’n blikvanger is dat niet helemaal past bij je huidige interieur. Maar dat kun je gemakkelijk oplossen!

Leg wat decoratiekussentjes op de bank, of zet kleurrijke kaarsen neer en kijk hierbij of je kleuren kunt kiezen die passen bij de tint van je bloesemboom. Je hoeft niet alles in je huis direct fuchsia te maken. Ga bijvoorbeeld voor een wat hardere kleur geel, blauw of roze. Vooral roze tinten passen goed bij fuchsia.  En wat dacht je van paars? Zelfs de natuur heeft begrepen dat paars een sterke combinatie is bij fuchsia rood.

 

 

Een bloesemboom aankleden voor je winkel

Heb je een winkel en wil je de boel een beetje opfleuren? Dan past zo’n mooie bloesemboom ook heel goed. Het geeft je winkel een natuurlijke uitstraling, en zeg nou zelf, wie houdt er niet van bloemen? Je zal zeker complimenten oogsten van jouw klanten, want een winkel met smaakvolle inrichting waar klanten zich thuis voelen, is heel wat waard. Daar komen ze zeker nog eens terug!

Naast dat een bloesemboom in een winkel mooi is, heeft het ook een praktische functie. Een bloesemboom is namelijk vrij groot en kan daarmee een afscheiding vormen.

Zoals hieronder tussen het winkelgedeelte en de paskamers:

Maar hoe style je een bloesemboom in je winkel? Hoe maak je de juiste keuze?

Begin met het nadenken over een geschikte kleur. Welke kleuren zouden passen in je winkel? Kijk naar de gordijnen, de vloer, de muur, de rekken of kasten en de lampen. Door de pot of de bloesemboom hier zorgvuldig op af te stemmen, ziet het er direct rustig uit. Vervolgens kun je de kleur van de pot of bloesemboom wat extra naar voren laten komen in de winkel. Zet bijvoorbeeld elders in je zaak een vergelijkbare pot neer met een ander bloemstuk.

Daarna kun je nog een keuze maken in het soort pot. Wij adviseren voor winkels om voor een smalle, hoge pot te gaan. Met een smalle, hoge pot heb je namelijk het minste ruimteverlies. Bovendien ziet de bloesemboom er wat voller uit doordat de ruimte in de pot krap lijkt. Een optische illusie die luxe aandoet.

Bloesembomen in een restaurant

Ook in een restaurant komen onze bloesembomen prachtig tot zijn recht. Je kunt er ook werkelijk alle kanten mee op! We zullen een aantal styling ideeën met je delen.

Gebruik ‘m als goede binnenkomer

Stel je voor: een bloesemboom bij de ingang van je restaurant. Klaar om al je gasten bij binnenkomst te verwelkomen. Dat is nog eens een goede binnenkomer! Kies voor een bijzondere pot en maak de entree nog specialer.

Leuk je toiletruimte ermee op

Een bloesemboom kun je tevens inzetten om je toiletruimte op te leuken. Vaak is het maar een saai gangetje waar mensen moeten wachten om naar het toilet te gaan. Door een kleurrijke blikvanger neer te zetten, hebben je gasten toch iets leuks om naar te kijken.

In de toiletruimte zelf kun je dezelfde kleur van de boom terug laten komen. Denk aan gastendoekjes en een bloemstuk op de wastafel of aan de muur.

Geef je bloesemboom de hoofdrol

Als je een mooie hoek over hebt in je restaurant, kun je je bloesemboom een heuse hoofdrol geven.

Kijk maar hoe groot het effect is:

Dit is een op maat gemaakte, extra grote bloesemboom.

Misschien heb jij ook een leuk zitje in de hoek waar zo’n boom zou kunnen staan. Je gasten zullen daar het liefst de hele avond heerlijk onder blijven zitten.

In een groot restaurant kun je overigens een vergelijkbaar effect creëren door de bloesemboom in het midden van het restaurant te zetten. Een prachtig centraal punt waar iedereen in het restaurant van kan genieten.

Bekijk ook onze andere blogs

We hopen dat we jullie mee hebben genomen in onze enthousiasme over bloesembomen. Je ziet dat er voor iedere ruimte wel een mogelijkheid is voor zo’n mooie creatie. Wil je nog wat meer decoratietips? Kijk dan eens op onze andere blogs.

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies. Wij helpen ervoor te zorgen dat die bloesemboom volledig tot z’n recht komt!

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Bloesemtakken”

Ik heb bloesemtakken besteld maar helaas was er een stuk afgeknipt. Ik heb een mail gestuurd met foto’s en kreeg heel snel antwoord dat er een nieuwe kleinere tak werd geleverd. Erg netjes en mooie kwaliteit kunstbloemen.

Marryan Jager

Enschede (Nederland), 16-04-2024

“Boomstam trapleuning oak”

Nette service en levering. Super blij met mijn trapleuningen.

Petra

Hoogvliet (Nederland), 11-04-2024