Groot assortiment
Unieke producten
Milieuvriendelijk

Google reviews

10x bloemschikmateriaal voor goedkoop bloemschikken

Het is zomer! Vrijheid, blijheid, en de vakantie komt eraan! Genieten van het buitenleven; wat is er nou beter dan dat? Wil jij de terrastafel ook gezellig maken, maar er niet teveel geld aan uitgeven? Er zijn legio mogelijkheden om een mooie, subtiele of juist een stoere creatie te maken.

1. Bloemschikframe

Een bloemschikframe is een goede basis om een unieke decoratie te maken. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Je hebt ze in het rond, vierkant, ovaal en hartvormig. Kortom: bloemschikframes zijn in bijna alle vormen verkrijgbaar.

Op een bloemschikframe kun je heel subtiel een kleine decoratie maken. Of je kunt het juist stoer maken met meerdere brocante takken. Het is maar net waar je van houdt. Ben je niet zo gecharmeerd van het stalen-frame? Dan kun je het met mos of sisaltouw bekleden. Houd je meer van een natuurlijke look? Dan kun je het frame ook met takjes omwikkelen.

2. Halve of hele houtschijven

Houtschijven lenen zich voor allerlei soorten decoraties. Een paar vaasjes met verse bloemetjes en wat kaarsjes op een houtschijf geven al snel een gezellige look.

Wil je echt creatief bezig zijn? Beschilder de houten schijf met krijtverf en schrijf met een krijtstift leuke of grappige teksten erop.

Daarnaast zijn halve houtschijven geschikt voor een staande decoratie. Zet de twee halve houtschijven tegen elkaar aan met daartussen een vaasje voorzien van verse bloemetjes. Dit is in een handomdraai gedaan en geeft een frisse en natuurlijke uitstraling.

3. Seringentakken

Seringen Tak 40/50cm

Seringentakken hebben een mooie natuurlijke vorm. Je kunt ze zonder verdere decoratie gebruiken voor in een pot of vaas. Of je kunt er een paar zijde-seringenbloemen doorheen steken.

Een kleine moeite met een groots effect!

4. Brocant stammetje op pootjes

Een brocant stammetje zonder schors: je kunt er allerlei dingen mee knutselen. Op onderstaande foto is een kort brocant stammetje gebruikt, deze is gedecoreerd met een kunst orchidee, perentakje en wat groene besjes. Laat je eigen creativiteit eens los!

5. Berkenpotje

Een berkenpotje kun je snel en simpel maken, pak een korte en dikke berkenstam en hol deze zover uit dat je er wat in kunt zetten. Op onderstaande foto zijn diverse zijden bloemen gebruikt, maar je kunt ook andere bloemen zoals een viooltje gebruiken.

Tip: Gebruik je echte bloemen of planten? Plaats dan aan de binnenkant wat plastic, zo kan je de bloemen water geven.

6. Glazen potje met bloemdecoratie

Dit decoratiestuk is in een handomdraai gemaakt. Zoek een leuk glazen potje en vul deze op met kunstbloemen, lekker snel en simpel, maar toch heel mooi!

7. Brocante Perentakken

Brocante perentakken geven een stoere look, de takken komen helemaal tot zijn recht in een houten schaal! Doordat de schaal dieper is, geeft deze meer dimensie aan de decoratie.

Waar wacht je op? Ga snel aan de slag! Let wel op: te veel decoratie bij de perentakken is niet nodig, ze zijn al een eyecatcher op zich.

8. Bloemschikken met buddhanoten

Buddhanoten, je kent ze waarschijnlijk wel. Het is een houten schelpachtige noot, om mee te decoreren. Het kan heel klein en simpel met wat houtsnippers en een klein plantje erin. Zo creëer je al snel een leuk en subtiel stukje voor in een vergeten hoekje.

9. Bloemschikken met Artisjok

De artisjok komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Ze worden veel gebruikt in de keuken, de knoppen zijn namelijk eetbaar. Echter kennen wij ze vooral als decoratiemateriaal.

Een verse artisjok kenmerkt zich door de prachtige groen-grijze/paarse bladeren en als hij tot bloei komt ontstaat er een mooie paarse distelachtige bloem. In de decoratiewereld worden ze daarom veel gebruikt.

Gedroogde Artisjokken komen daarentegen goed tot hun recht op een schaal, in een vaas of gewoon los op een tafeltje.

Wist je dat? De bladeren van de artisjok worden gebruikt voor het zetten van thee!

10. Bloemschikmateriaal ter afwerking

Een bloemstuk afwerken of opvullen dat is echt de finishing touch. De meest bekende materialen die hiervoor gebruikt worden zijn mos of tilandsia. Gebruik schorsstukken of gedroogde zwammen als je natuurlijk materiaal aan je decoratiestuk wilt toevoegen.

En wat denk je van decoratiesteentjes? Ze zijn er in fris wit maar ook in vele andere kleuren.

Op zoek naar bloemschikmateriaal voor goedkoop bloemschikken?

Wil je direct aan de slag? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel direct jouw bloemschikmateriaal online. Wil je meer inspiratie op doen? Bekijk onze dan onze blogpagina voor nog meer tips omtrent bloemschikken en decoreren.

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

2058 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.5

“Mooie producten & fijne communicatie”

Perfect: mijn houtschijven zijn prachtig! Toen ik zag dat er een paar stuks miste in de levering, werd dat vriendelijk en snel gecorrigeerd. Nu ga ik genieten van het decoreren op mijn tuin-bruiloft! Dank je wel!

Cecilia

Duiven (Nederland), 13-06-2024

“Boomstam trapleuning”

Prachtige trapleuning nog mooier dan op de foto's.

Anita

Egmond aan zee (Nederland), 12-06-2024